tisdag 31 januari 2012

Vardagslyx

Finns det nåt bättre än att komma hem från jobbet, stiga in genom dörren och mötas av doften från nybakade semlor. Det var dagens höjdpunkt, så tack mamma! Och ikväll ska jag träffa lepplaxtjejerna och samtidigt få kolla in Sandras nya hus. (så jag säkert ska bli mer lägenhetssjuk)

måndag 30 januari 2012

G'night

Avslutade en skön dag med en facemask. Nu godnatt!  

That's how I do it

Glömde bort hur otroligt bra lungkapacitet jag egentligen har och märkte nyss att ljuset jag blåst ut är nu över hela väggen istället. (Fick inte allt på bild) well done!
 

Ansiktslyft

  
Efter att ha kämpat och slitit i flera timmar så fick garderoben och rummet ett ordentligt ansiktslyft. Nu har jag bara mig själv att ta itu med så ska ge benen en omgång på cykeln, ta en varm dusch och tillslut  krypa ner under mina nya lakan. Skönt med lediga måndagar! Skulle egentligen vara ledig imorgon också men någon annan är tydligen sjuk så jag får rycka in.

Smile like you mean it!

 

Söndagkväll

 
Fick slänga morgonrocken åt sidan trots allt och drog iväg till ABC med melus och mena istället och sen lite söndagschill vid jussis. Dom andra fortsatte vidare medan jag åkte hem, kokade gröt och la på mig två stycken morgonrockar istället. Härlig känsla då man håller på bli sjuk! Fast ju fortare man får dendär förbannade förkylningen, desto snabbare blir man väl frisk igen antar jag. 

söndag 29 januari 2012

Dagens outfit

Ja, vissa dagar är det okej att inte göra nånting alls. Inte ens sätta kläder på sig.

Lugn natt

Har en lugn natt på jobbet så passar på att göra sånt jag inte har tid med annars. (Mena, Jag hittade din ''sjick me shacki'' ring idag, påminn mig att ge den nästa gång.)
 

lördag 28 januari 2012

Nya favoriter

Dessa följde med hem från Skopunkten i torsdags.


Idag har jag försökt röja upp i garderoben men får fortsätta imorgon. Ska hinna iväg till farsans förrän jag sticker iväg till jobbet inatt. Vi hörs!

Att leva som en gay

PRAYERS FOR BOBBY
En verklighetsbaserad film om en kille som inser att han är homosexuell, kampen om att känna sig älskad för den han är och rädslan över att vara annorlunda. Skådespelarna är inte dom bästa, men budskapet i filmen och handlingen är väldig bra. Den ställer nog en och en annan eftertanke hos alla som ser den. Värd att se!
 
  
Hur många gånger hör man inte folk som kallar homosexuella onormala, sjuka, äckliga, perversa osv?
Homosexuella ska inte få leva som vi andra, dom borde inte ens få finnas över huvudtaget? Ni hör själva hur sjukt det låter. Alla vill uppleva kärlek, och finns det kärlek mellan två män eller två kvinnor ska dom få leva ut den som alla andra. När man sen pratar om att homosexuella ska få gifta sig, varför inte? (Däremot håller jag med om att dom inte borde gifta sig i kyrkan i första hand eftersom kyrkan går hand i hand med bibeln.)

Sen har vi vår presidentkandidat som är gay. Många väljer att inte rösta på honom för landets bästa medan många aldrig skulle rösta på honom just bara för att han är gay. Att han är gay gör honom inte till en sämre person, och han kommer knappast att begära att alla andra ska bli homosexuell heller. Personligen struntar jag totalt i att han är gay, och ser istället på vad han står för och har för värderingar.
När jag gick igenom facebookstatusarna efter första valomgången blev jag bara så arg över att t.o.m vuxna människor skrev så otroligt barnsliga, omogna och nedlåtande kommentarer om honom, som automatiskt riktades till alla andra som är gay. Tänk efter före du uttrycker dig, du kan ha vänner eller bekanta som är homosexuell.
Det om det. Ville ju egentligen bara tipsa er om filmen, och speciellt du som är emot homosexulitet, se den!
 

fredag 27 januari 2012

Friday night

 
Sorry för usel uppdatering, men gissar att febern håller på ta mig också, så har jag sovit hela
dagen efter jobbet. Nu blir det iallafall stan en sväng sen syns de vad vi hittar på. 
Ha en bra helg!
 
  

torsdag 26 januari 2012

Still alive

Efter bara fyra timmars sömn inatt och efter att ha kört i princip hela dagen är duschen och sängen det värdefullaste jag vet. Och för att inte tala om min nya kudde som ska invigas om två minuter. Härligt!
    
Morgonmål/Lunch i Oulu
  

Road Trip

Sticker iväg till sverige för en dag med tjejerna, ha det fint sålänge!
 

onsdag 25 januari 2012

Happy b-day

Fastän folk tror att du är min lillasyster och fastän jag är huvudet längre än dig, tar mera ansvar än dig, är inte lika omogen som du, och du behöver alltid visa ditt ID men aldrig jag så ska jag bara påminna dig om att du faktist blivit hela 22 år. Scary! Men stoooort grattis dear sis!
  


Eyeshadow

Jag gillar inte billiga H&M make up eftersom dom håller högst nån timme och sen får man göra om allt igen, men kunde ändå inte låta bli att ta med mig denna hem bara för att experimentera. Som ni kanske redan vet så har jag alltid älskat att teckna, klottra och måla, så inte så konstigt att jag ibland kan stå flera timmar och bara pröva mig fram med olika make up stilar.
   

måndag 23 januari 2012

Something's wrong with my eyes

Såhär såg jag ut igårkväll, Idag svider dom som för sju. Men jag antar att det är mitt eget fel för att jag använder linser på tok för mycket. (hela tiden) Men som att man skulle ha råd med en ögonoperation sådär bara?
 
 
Nu väntar jag på att gubben från bilskolan ska ringa upp igen, Här ska andra skedet prickas in i almanackan. Kanske världens mest onödiga påhitt.

söndag 22 januari 2012

Måndagar är värst.

Vet inte riktigt var nånstans min hjärna har snurrat idag. Jag har haft minnet som en dement, varit klumpig som en elefant, hällt vatten över mig själv och halkat i det efteråt. Dessutom fungerar inte fläktsystemet på jobbet så har gått runt med syrebrist och svettats som en gris. När jag trodde det var över och jag äntligen körde in på gården blev det för en sekund nödstopp på hjärtat. Där stod en ambulans(!) från ingenstans.
Efter att systemet kommit igång igen såg jag att det stod ''övning'' på den, alltså var det Calle som hade den här. Nu blir det duschen och sen direkt ner under täcket. Godnatt.
 

Smycken är som kläder

.. Man känner sig naken utan dem.
 
Nu iväg till jobbet. Ciao!
 

Ikväll har jag lärt mig

  • Att Soini har långa öronhår där det växer löss och man ska inte rösta på honom.
  • Att det krävs fem personer till att få ihop en lampa (en fick också ryggskott)
       
Tydligen är det meningen att man ska rösta imorgon. Jag fattar noll om politik och har aldrig varit intresserad, (Det enda jag vet är att jag inte gillar Soinigubben.) så jag tänker inte rösta. Skulle det på nåt mirakulöst sätt bli så att Soini får flest röster med en rösts skillnad, ja.. då får jag helt enkelt leva med det. Dessutom lovar jag att hela sovrumsväggen ska prydas av Soinitavlor sålänge han är president.
   
  Han är ju trots allt en liten charmör våran Soini. Litegrann smälter man ju!
  

lördag 21 januari 2012

Nytt i garderoben

Kavajerna och armbanden från H&M, halsbandet från GinaTricotTunikorna från JC
 En skönful kofta från JC och den andra från H&M 
Nu hinner jag inte mer utan måste göra mig klar och sen hämta mela förrän dom två andra klättrar sönder väggarna. Det är inte det att jag är långsam när jag ställer mig, jag orkar bara inte börja. Som tur har jag mela som oftast är ännu långsammare. Men ha en bra lördagskväll för det ska vi ha, Tjohej!

Heldag med tjejerna

Åkte iväg till kokkola när jag vaknade med mela, kika, mena och har sprungit runt och shoppat (Hade planerat att inte köpa nåt alls, men tji fick jag) pausat på cafe', virrat runt som yra höns och bara njutit av att alla är lediga en lördag. Sen efteråt direkt och fixa käk. Åkte bara hem för att byta kläder och så blir det att fortsätta i samma stil. Härligt!

Varsågoda!



Funkar den inte, tryck istället här!

Älska nattmat!

Jag är ett matvrak! Förut fanns inte nattmat på schemat men nuförtiden är det det jag lever för. Fick dessutom matsällskap av menis inatt så skrattmusklerna har fått sig en rejäl omgång. Nåja, Slänger upp Filmen som jag lovade imorgon istället. Godnattpuss
 

Helgen på ingång

Fick sätta på mig kjolen ikväll för att inte dra sönder naveln med jeans. Det konstiga är att jag inte känt av den på hela kvällen. Förra gången kunde jag inte ens böja mig utan att börja grina.

Har iallafall haft en chillkväll med melus, mena, jussi och kim. Imorgon shopping,
matlagning och bus från morgon till natt med tjejerna!  

fredag 20 januari 2012

Mot Nykarleby!

Jag var ledig igår, är ledig idag och imorgon, Så nu har jag tid att umgås med dom jag tycker om. Om några minuter blir det alltså Nykarleby för att hålla i handen åt en nervös Melus, Berättar varför senare. Vi hörs!

Versus Versage

Fick en underbar parfym & Body lotion av moster och kusinerna som tack för att jag satt hundvakt. Precis vad som behövs under dessa mörka vinterdagarna. Tusen Tack! 
    

Godmorgon!

Hemma är jag känd för mitt urusla morgonhumör.
Imorse (läs: på förmiddagen) vaknade jag av att nån skrapade med något utanför dörren/i toan.

- VA HÅLLER NI PÅ ME??
- Skrapskrapskrap..
- VEM E TIDEE??
- He no bara jaag, försöker få upp damsugarröjri.. säger moffa.

Sry!

Några fynd

Topp/Seppäla, Jeans/Lindex, armband/Seppälä
Brukar aldrig hitta något jag gillar i dom butikerna, men idag råkade jag ha tur.

Mormor fyller 60 år!

  Svårast är det att hålla sig borta från socker hos mommos!
 
Tur för mig att det också fanns tonfiskpaj!

Warrior

Filmens början är väl okej, lite tråkig om jag ska vara ärlig. Berättar mest bakgrundsinfo om två bröder och deras far. Sen Plötsligt börjar det hända grejer, Och ja, den får en att hålla andan!

 
Helt klart sevärd!
  

torsdag 19 januari 2012

Nödvändiga saker

Dehär grejerna följde med hem idag. Jag har redan en plattång så vet inte varför jag köpte den, men den är antagligen enklare att göra lockar med när den är rund, dessutom var den ett riktigt fynd! (Dvs om den funkar)

onsdag 18 januari 2012

Tudelat is the shit

Jag hann inte ens använda halsbandet förrän jag trampade sönder det, men så går det när man har stökigt i rummet. Fast inte gråter jag för det eftersom halsbandet var billigt och gick loss på ca 10€.
Imorgon blir det shopping med mamma och syrran så får se till att köpa några nya smycken.

Annorlunda havregrynsgröt


Här kommer ett tips som ni borde pröva. Skulle egentligen köpa havregryn, men på nåt konstigt sätt blev det lite fel. Hursomhelst, på förpackningen står det att kornen ska stå i ugnen tre timmar (dom är skarpa som stenar) Pröva istället att sätt dom i blöt och låt dem stå över natten och flera timmar nästa dag. Häll bort vattnet och tillsätt mjölk och salt och koka ca 15 - 20 min tills det blir en gröt av det hela. Ät som den är eller smaksätt med smör, socker, kanel eller vad du väljer. Konsistensen är annorlunda, Endera gillar man det eller inte, själv tycker jag den är jättegod och mättande. Har också prövat att ha den i ugnen men den blir inte alls lika god.

Välkommen

Kul att du hittade hit! Ska göra ett försök till att uppdatera oftare och använda mig av mera bilder.

Idag har jag sovit bort halva dagen eftersom jag jobbade inatt. Har egentligen bara stigit upp för att käka, sen har jag suttit fastklistrad här och försökt få ordning på designen. Är fortfarande inte nöjd men den får duga änsålänge.

Dagens morgonmål (lunch): fisk, tonfisk, gräddfil, solrosfrön, gurka och tomat.