lördag 31 mars 2012

That's how we do it


Lycklig över att ha undan ett i'm-gonna-die pass. Ikväll/natt blir det jobb för min del, detsamma gäller imorgon men ha en fortsatt bra helg ni andra.

Fredagsmys

- Mamma, jag vet nog att ni brukar springa runt på krogen!
- Va?
- En sa att han brukar sköta oss då vi var små när ni var ute.
- Han har bara skött er en gång, och då var vi på BB och födde Sara..

Har tillbringat kvällen med familjen, sen en kaffe på abc med lite folk och nu sitter jag och lillsyrran och myser i mammas morgonrock innan vi hugger in på memma, Finlands bästa påhitt!

fredag 30 mars 2012

Fäboda

Tog en kaffe med Robban och drog en sväng till fäboda. Så fint men iskallt!


Dagens dilemma

Naglarna ska få sig en omgång fredagen till ära och här sitter jag som vanligt med stor beslutsångest. Vilken färg? Tänk att vara kille och aldrig behöva bekymra sig över sånt. (Ni killar som använder nagellack lyfter jag förstås hatten åt)

torsdag 29 mars 2012

Ledig dag

Idag har jag tagit mig själv i kragen och kollat runt på olika utbildningar. Insåg att ansökningstiden snart går ut och fick lite småpanik eftersom jag absolut inte har nån aning om vad jag vill bli/jobba med. Sökte hursomhelst in till Arcada - Akutvård och idrott o. hälsopromotion, Sen också till Umeå till idrottsvetenskapliga programmet. Sökte nog mest för skojs skull, och Ärligt hittade jag inte någon utbildning jag verkligen skulle brinna för i nuläget.

Sen skulle jag hämta ut mitt körkort idag eftersom mitt nuvarande inte gäller längre. Gissa om inte dörren var låst då jag kom fram. Hur tänker folk egentligen, Att man ska ha tid att springa alla ärenden före klockan 16? Så nu kör jag olagligt, och med min otur står blågubbarna och flirtar med mig vid vägkanten imorgon. Dessutom misstänker jag att min bil är obesiktad så jag har plötsligt gått och blivit lite småkriminell.


Gav också gärnet på gymmet med lillasyster, och för att lyxa till det och snabba på sommaren blev det även några minuter i solarium efteråt. Sen struntade jag i proteinerna idag och tackar kolhydrater för att dom finns. Bröd och pasta is the shit!

tisdag 27 mars 2012

Min dag

..har jag firat på jobbet, gymmet och här hemma med hela familjen förutom Tony som är i Åbo. Helt okej dag med andra ord om man borträknar mitt illamående efter att ha frossat sötsaker hela kvällen. Men jag menar, man fyller ju bara 20 en gång!

En kvinna i 20 års åldern

Så skulle det stå i artikeln som handlade om mig när jag gjort/råkat ut för något.
Jag är inte längre den lilla flickan som nyss lärt mig knyta mina egna skosnören. Jag är inte flickan som gråter första dagen när hon ska sätta sig i taxin till barnträdgårdsskolan. Jag är inte heller den lilla flickan som ser alla vuxna människor som hjältar. Jag är en kvinna, en fullvuxen människa och allt vad det sedan innebär. Känner jag mig som en sådan? Nja. Säger iallafall grattis till mina 20 år.

måndag 26 mars 2012

Tillbaka till jobbet

Efter nio dagars ledighet fick jag börja jobba igen. Någon bad mig dra dit pepparn växer medan en annan bara ville hålla mig i handen. Precis som en vanlig dag ska se ut.

söndag 25 mars 2012

Machine Gun Preacher


Verklighetsbaserad film om en före detta kriminell som funnit gud och som försöker rädda Sudans barn från att bli barnsoldater men till ett väldigt högt pris. Riktigt bra film!

Ursäkta

Förlåt hörni, Men denhär bilden är den enda jag har att dela med mig av från igårkväll.






Som ni ser njöt vi av supergod mat och tjejmys och sen blev det utgång. Verkligen en av dom bättre kvällarna pålänge! Ikväll ska jag bara njuta av godis, film och skype med vår saknade melus.
 

lördag 24 mars 2012

Äntligen lördag

Gårkvällen slutade med en netti-Oleary's runda med Von och Jerker.
Idag har jag gymmat med mina kära systrar och avslutat med en brakmåltid och nu ska jag så småningom iväg till menas där vi tjejer ska ha en massa skoj ikväll. Det är trots allt sista helgen som tonåring för min del. Skrämmande. Ska iallafall försöka föreviga kvällen med några bilder. Ha en superkväll ni också!

Shopping del 2




fredag 23 mars 2012

Fredagkväll

Calle och Alice smet iväg och handlade mat utan mig fastän det var min ide från början, dessutom hade vi (jag) planerat att vi skulle göra världens middag här och ha en skön hemmakväll, men nej. så nu sticker jag iväg till farsans och hoppas på att han råkar ha nåt gott i kylskåpet. Sen ser vi vart det bär. Ha en fin kväll!

Lite shopping, del 1





Back on track

Ja, nu är jag på hemmaplan och bloggen är igång igen!
Under dagarna jag varit borta har jag bl.a. hunnit shoppa upp halva lönen, bokstavligen sprungit tårna blodiga, fått en kniv i handen, Hälsat på vänner, uppväckt gamla minnen, haft massor av tid för mig själv, varit så ful som möjligt bara för att ingen kännt mig ändå, halkat på baken framför ett par snyggingar, Suttit timtals i solen, blivit sjösjuk och sist men inte minst njutit som bara den av att ha en liten paus från verkligheten.

(Bilden: Det jag levt på under dagarna!) Nu ska jag bara visa lite av det som följde med mig hem och sen blir det gymmet för att ta igen mig lite.

torsdag 22 mars 2012

Ready to go home

Bryter min bloggpaus och meddelar att jag snart åker hemåt. Har laddat upp med en massa tidningar och såklart en bakningsbok så jag överlever båtresan. See u!

måndag 19 mars 2012

Återkommer på fredag/lördag

Dethär med jag och internet går inte riktigt ihop, har jag tur fungerar anslutningen två minuter i sträck för att sen inte fungera alls och orkar inte skriva från mobilen heller, så Jag kan lika gärna ha en liten paus. Annars e allt fint här!

söndag 18 mars 2012

Framme

Båtresan gick smärtfritt även om det var iskallt i sittsalongen så det gick inte ens att försöka sova, men solen värmde som i södern ute på däck så där har jag suttit i princip halva dagen.  Fick dessutom två nya kompisar som satt fastklistrad i mig hela båtresan, trevligt värre.
Nåja, sen jag kom hit har jag bara hunnit packa upp och handlat lite smått och gott och nu ska jag ge mig iväg på en länk till favoritstället. Efter det kommer jag att somna direkt jag sätter huvet på kudden.

Bara för att all is och snö var borta.

Mot umeå!

Sådärja! nu är allt packat och klart så nu åker jag till Umeå i typ en vecka. Borde iallafall vara på hemmaplan nästa helg. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag skall ha bloggpaus under tiden men det tar vi sen. känns som att jag skulle behöva en sån paus också.

Sen hoppas jag på solsken när jag väl kommit på båten så jag kan sitta ute och halvsova eftersom jag knappt sovit en blund inatt. Men ha det fint sålänge så hörs vi sen!

Bilden är från förra året.

lördag 17 mars 2012

Lycka är

.. Att titta ut genom fönstret och plötsligt se ens bil skinande blank utan att man själv rört ett finger. Tack kära syster!


Bokade nyss morgonbåten till Umeå så här blir det full panik om jag ska hinna tvätta kläder och packa allting. Smart drag av mig att sova halva dagen idag när jag ska upp klockan 5 imorgon.

kellog's mardröm

Inatt fick jag en tatuering över hela högra armen, och det var inte vilken gadd som helst utan sjävaste tuppen från kellog's Corn flakes som dessutom var i färg! Min arm såg också ut som en man som bodybuildat i över 30 år. Så gissa om det var skönt att vakna, inse att tatueringen inte finns och att armen fortfarande ser ut som min. Ännu skönare var det att med gott samvete skippa träningen idag. Jag har föresten gått upp 1,5 kg sen jag började träna på gym.


Nu är klockan halv 3 och jag ligger fortfarande och drar mig under täcket. Skärpning!

fredag 16 mars 2012

Visste ni?

..Att jag kan svälja en penna? Målet är ett svärd. I know, Mina talanger är endera äcklig eller konstiga, men det passar mig alldeles utmärkt!

Och vet ni vad? Jag är ledig 9 dagar i sträck nu! (Ska visserligen jobba in allt sen så dom två efterföljande veckorna är smockfulla.) Anyway, för några dagar sen fanns det hur många sista minuten resor som helst, och nu när jag äntligen fick lön och kollade så är alla slut! Taskigt läge säger jag. Så här sitter jag med beslutsångest om vart jag ska ta vägen. Jag klättrar uppför väggarna av att vara ledig mer än en dag så får se hur dethär går. (kan ju iofs sitta hemma och öva vidare med att svälja pennor..)

torsdag 15 mars 2012

Tebröd

Häll 2½ dl mjölk tillsammans med 2½ dl potatisgryn i en skål och låt grynen stå och dra ca 30 min.
Tillsätt 2 dl rågmjöl, (eller vetemjöl) 3 tsk bakpulver, 50 g smält smör, 2 tsk socker, ½ tsk salt, ½ tsk oregano eller timjan. Blanda till en deg och forma 3-4 st runda bröd, grädda i 225 grader i ca 10 min.

Fint besök



Hade en halvstressig kväll på jobbet igen, men denna söta varelse underlättade nåt litet. (Sekunden efter att jag fått honom att fastna på bild hoppar han rakt mot mig och tänker hamna innanför arbetsskjortan och mobilen i sin tur fick sig en liten flygtur.)

I mitt hus ska det finnas en hiss

Idag hade jag sett framemot att få dra på mig springskorna och springa en10 km sträcka efter en halvstressig dag på jobbet och för att mobilen äntligen fungerar och jag har fått ny musik i den. Ivrig som ett barn när jag äntligen slapp iväg sprang jag ner för trapporna, halkade och tog dom sista trappstegen med rumpan. Antar att jag bjöd på ett gott skratt åt morsan som blev vittne till min lilla miss även om hon som morsa är skyldig att flämta högre än mig själv och fråga med skräckblandadförtjusning hur det gick. (Såklart det inte gick bra när svanskotan fick sig en ordentlig smäll) Jag hade ändå bestämt mig för att springa så rumpan fick så lov att följa med vare sig den ville eller inte. Väl ute märkte jag hur mörkt det är halv 1 på natten i Lepplax. Det enda som lyser upp vägarna är faktist bara Boströms bageri.. Konstigt nog kom jag hem med alla ben och armar i behåll så vi fortsätter imorgon. Good night!

onsdag 14 mars 2012

Mot jobbet

There'a always a little truth behind every ''just kidding,'' a little knowledge behind every ''I don't know,''
a little emotion behind every ''I don't care,'' and a little pain behind every ''it's okay''.


Trodde jag började klockan 13 idag så jag har varit klar att åka till jobbet i över en timme. Surt att märka att man börjar en timme senare då man ändå inte hinner gå ut eller göra nåt vettigt.

Let's make better mistakes tomorrow

tisdag 13 mars 2012

Det lönar sig

..att stänga tanklocket när man tankat klart istället för att gå rakt genom det. (Dags att tvätta bilen btw)

Nyss firat fyra arbetskollegor!


Beautiful boy


Två föräldrar får höra den smärtsamma nyheten att deras enda son dött i en skolmassaker. Nyheten blir deras värsta mardröm när det visar sig att sonen är den som också utfört massakern.

måndag 12 mars 2012

Konsten att misslyckas med allt

All träning har tydligen gett resultat och syltburken var inte så tung som jag trodde.

A LIE RUN FAST

But the truth ALWAYS run faster! That's the way it is.

Invigde vårskorna idag. Väl hemma igen åkte dom tillbaks till garderoben.
  

Solsken


Idag är jag ledig så jag har suttit ute i solen, skämt bort migsjälv med hårinpackning, gjort en lyxfrukost och nu ska jag iväg till gymmet. Men först och hämta ut mobilen igen. Fast jag har lite gett upp hoppet om att den ska fungera, har ju ändå varit utan den i en månad nu.

Medan ni ändå sitter där kan ni vara med och tävla i Kikas tävling HÄR <--

Tänkte bara visa

..att jag plötsligt blivit 30 år äldre. Fina va? Efter att ha filmat och fotat i iskalla vindar så tänkte dom stryka med helt och hållet. (Gillar stort mitt knackkorvslillfinger!)

söndag 11 mars 2012

En dag vid Villan



Hann sova cirkus en timme efter nattskiftet förrän halva familjen ringt och väckt upp mig och skulle ha med mig till villan. Fick iallafall ihop ett litet klipp åt er och nu blir det en låång powernap.

lördag 10 mars 2012

Lättroad på jobbet

Lördagkväll och jag jobbar natt. (konstigt nog) Men det är rätt skönt att jobba helger ibland då man absolut inte behöver känna att man måste hitta på något. Speciellt nu när melus är borta. Hursomhelst sitter jag här och övervinner mina rädslor. Nåt av det värsta jag vet är små nålar som man sticker i fingret. Sak samma om det är långa, tjocka sprutor som ska in i venerna eller musklerna, men att sticka nålar i mitt finger gör ingen! Och nu har jag gjort det hela tre gånger på en halvtimme. Stolt!
  

Hundhår som efterrätt

Hur härligt är det inte att vakna av att solen lyser rakt in i rummet och att få sätta sig vid bordet och äta mammas goda mat.


Skulle äta en apelsin som efterrätt (Okej efter all bröd, youghurt osv som också var efterrätt) Råkade hursomhelst tappa halva apelsinen på golvet så att den först landade på hunden och sen rullade vidare en bra bit på golvet. Tog såklart upp den igen och satte den åt sidan. Några minuter senare märker jag att jag nyss ätit upp allt. Ni vet dendär nu-mår-jag-illa-känslan man får, en sån känner jag nu.

fredag 9 mars 2012

Rödöga

Imorse när jag vaknade såg jag ut som en röd pandabjörn. Etta ögat var helt svullen och röd på ögonlocket och det sved som för sju. Nu ser det ut såhär men svullnaden har som tur gått ner.
 
Ha en bra helg allihopan!

Irritationsobjekt

Klockan är tre på natten och jag sitter här. Orsak? jo, jag har sprungit runt på brandvarnarjakt! Hade nästan somnat när ett öronbedövat pip får mig att flyga rakt upp. Ljudet hade jag varit med om förr så gick ner och letade runt i hela huset för att hitta brandvarnaren. Tillslut hittade jag den uppe på en hylla, rev ut batteriet och kände mig helt nöjd, tills den tjuter till igen fastän batteriet var bort? Slängde ut den på terassen och skulle gå och sova igen när jag hör hur en annan piper till. Fatta hur högt jag hade velat vråla ut en massa fula ord. Ännu en gång fick jag springa runt och leta och precis som den andra pep den fastän batteriet var bort så den flög också ut.


Hör jag en brandvarnare till inatt sover jag utomhus! (Först slänger jag in de två idioterna igen) Men med min otur brinner vi väl upp inatt.

torsdag 8 mars 2012

Glasögonorm

För er som inte visste ska jag berätta att jag är nästan halvblind. Ska jag se denhär texten på datorn utan varken glasögon eller linser sitter jag med näsan 10 cm från skärmen.


Det räckte länge förrän jag lärde mig läsa, och jag kämpade och svettades genom varje läxläsning. Hur skulle jag kunna veta att det är meningen man ska kunna urskilja bokstäverna när jag inte visste att man kunde se bättre? Jag satt och grät och bannades om vartannat när skolsystern berättade att jag måste skaffa glasögon. Aldrig i livet tänkte jag. Så jag satt där och skrev så pennan glödde när lärarna skrev på tavlan samtidigt som dom sa högt vad dom skrev. Hann jag inte med var jag förlorad kändes det som. Jag kunde ju inte läsa det dom skrivit efteråt.
När jag kommit till tredje klass och tre andra i klassen plötsligt fått glasögon kändes det helt okej att gå till optikern och pröva några par. En kompis skulle ha glasögon samtidigt och jag minns hur vi prövade alla möjliga och fulaste par vi hittade och tjöt av skratt tills morsan hotade med att köpa dem om jag inte slutade.
Sen kom dagen då jag fick mina glasögon och rätta styrkan och jag fick bokstavligen chocken! Det var som att  kliva in i en helt annan värld. Man såg ju varenda kontur, man såg varje text på varenda skylt, man såg verkligen allting! Jag ryggade bakåt när jag såg hur fula alla människor egentligen var. Alla fräknar, finnar, rynkor osv som jag aldrig sett förut lyste nu upp allas ansikten. Jag såg ju tillochmed hårstråna på ögonbrynen.
Alla människor jag känt sedan jag var liten hade fått ett helt annat utseende, däribland också jag själv. Det räckte många dagar innan jag vågade titta mig själv i spegeln.
Jag vänjde mig vid glasögonen och trivdes rätt så bra med dom tills jag blev kallad glasögonorm ett flertal gånger. På 8:an bestämde jag mig för att skaffa linser. Enligt optikern måste jag använda glasögon varje vecka ändå. Men sen den dagen jag fick mina linser har jag aldrig haft glasögon bland folk förutom här hemma. Men snart ska jag faktist klicka hem ett par nya glasögon och kanskekanske ser ni mig i dom nån dag. Det var min glasögonhistoria!

onsdag 7 mars 2012

Ispinne

Varje kväll är jag helt säker på att NU har jag fått feber eftersom jag fryser som en gris, Och varje gång visar tempen på under 35 grader. Har tydligen för låg temp helatiden, Så den dagen tempen ligger på 37 grader har jag minsann feber.
Kölden därute gör ju det inte bättre heller. Jag sitter och drömmer mig bort till varmare länder mest helatiden, och hittar jag bara en lagom billig och bra resa om typ en vecka packar jag resväskan!

Felix is back!

Favoritkatten går på fyra ben igen, andas normalt igen, äter normalt igen (alltså mera än en normal katt) och sist men inte minst, Biter normalt igen!



Nu ska jag sticka iväg till jobbet, Hejsålänge!

tisdag 6 mars 2012

Ljuset flyttar in

Jag är trött på allt som har med vinter och mörker att göra så idag när ändå var ledig bestämde jag mig för att byta ut nästan allt mörkt mot ljust istället . Lite färgklickar ska ännu skaffas fram.


Så efter att ha kämpat med städningen ända från morgonen ska jag ge mig iväg ut på en länk sålänge det är sol ute och sen blir det ett gympass som avslutning.

måndag 5 mars 2012

Fullspäckat schema

Idag efter jobbet har jag bara sprungit en massa ärenden och tillsist till Emmas och fick en aning blondare hårfärg och topparna klippta. (Ska sakta men säkert bli blondare fram till sommaren vare sig ni vill eller inte.) Jag fick dessutom hem nytt värmeskydd som e så mycket bättre än det jag har, så tusen tack Emma!