fredag 31 augusti 2012

Fredagssysselsättning

Man gör väl allt för att inte behöva packa!



Time for Changes

We raise our heads and turn aroud and leave our troubled minds behind.
It's time for changes in our lives


Hur har jag missat denna goding? Broken doors ''In the shadow'', ''Angel'' och ''Hey you'' har varit favoriter sen första öronkastet, Vilket också denna blev.

torsdag 30 augusti 2012

Spännande dag

På jobbet var det full rulle och det är alltid lika spännande att åka till kyrkan på nattvard med dementa. Man vet liksom aldrig vad som kan hända och man är alltid lika slutkörd efteråt..

Nåja, när jag väl satt mig i bilen och körde hemåt hamnade jag bakom en långtradare som i sin tur körde bakom en traktor. Vägen var rak och inga bilar kom emot. Jag hade ändå upp farten och långtradaren tycktes trivas med att köra där bakom så jag blinkade såklart och börjar köra om. När jag kommit förbi den första släpvagnen passar det sig förstås för långtradarshaffisen att blinka och svänga över.
Min begravning kom sakta men säkert emot och jag tryckte gasen i botten, skrek utan att få ett ljud och väntade på smällen som aldrig kom. Istället märkte chaffisen mig och tjutade ilsket. Men vadå? Vem var idioten denhär gången?

Kom lyckligt hem och drog till kokkola med Alice och Morsan istället för att packa inför flytten. Gissar det var sista gången jag åkte och handlade med dom två. Båda har fått pippi på babysar och gick och antastade alla småbarn (okej, inte bokstavligen) och petade i alla babykläder. Själv är jag omogen och förstår mig inte på sånt. Jag menar.. allt skrik och bajsande osv.

Det mest spännande jag (Alice) hittade var denna kille som var på erbjudande, rättare sagt 5,95 €


tisdag 28 augusti 2012

Onsdagens

Dagen började med personalmöte och fortsatte med shopping. Idag var det inte kläder som stod på listan utan en ny TV skulle inhandlas. Fick springa runt i hela kokkola och jeppis förrän jag hittade min nya kärlek. Så, nu är det fortfarande bara resten kvar. Btw, Om någon planerar att dra till Ikea skall jag dit nästa vecka och det finns plats.


måndag 27 augusti 2012

Rainy lazy day

Släpade mig upp ur sängen först mot kvällen och stack iväg till Kikas sommarstuga med brudarna. Snackade skit, såg film, hade mysigt och sist men inte minst.. Jag fick en morotschock. Tror jag åt närmare en påse morötter med dipp själv så nu får jag sitta dubbelvikt så att inte magen ska krampa. Men förövrigt har det varit en skön dag! Fortsätter i samma stil här hemma i mammas morgonrock.



söndag 26 augusti 2012

Mätt och belåten

Jag har haft en trevlig dag vid farsans och käkat god mat. Dessutom har jag motstått en blåbärspaj och en hallonpaj idag så jag har orsak att vara stolt över mig själv! Nu - one tree hill före jobbet.


lördag 25 augusti 2012

Venetziansk

Medan jag väntar på att få sticka iväg till jobbet sitter jag och lyssnar på allt oljud en hel hop men tonåringar kan föra med sig. (men hop menar jag närmare femtio st) Skönt att inte behöva vara hemma ikväll alltså, fast roligare hade det förstås varit att få fira venikko med vänner och inte på jobbet. Huromhelst, Fira lugnt och ha en bra kväll/natt ni andra!


fredag 24 augusti 2012

Nya Dermosilprodukter

Som belöning efter dagens Bodycombatpass fick jag hämta hem mina gröna dermosilprodukter. Detaljerna i badrummet ska gå i grönt så därför valde jag att pröva på domhär. Iallafall luktar dom härligt!


Kladdkaka med kolasås

(Såhär länge klarade jag mig utan socker. Just typiskt..) Här kommer iaf veckans sockerbomb:


KLADDKAKA: (jag gjorde dubbelsats till en form)
Smält 150 g smör, rör ner 3 dl strösocker, 1 dl kakao och 2 tsk vaniljsocker. tillsätt 2 ägg, ett i taget. Blanda i 2 dl vetemjöl. Häll i en smord ugnsform och grädda i 175 grader ca 15 min.

KOLASÅS:
Smält 100 g smör, tillsätt 2 dl socker, 2 msk kakao, 4 msk vetemjöl och 1 dl sirap. Låt koka ca 5 min under omrörning. Häll sedan över kladdkakan och låt svalna. Godast är den om du låter kakan stå svalt i kylskåp under natten.

onsdag 22 augusti 2012

Just kidding

Förlåt om jag gett förhoppningar om en hund åt någon för vännen stannar här!


tisdag 21 augusti 2012

What a day

Idag vet jag nästan inte vad jag själv heter. Det är så mycket på en gång nujust och på jobbet sprang alla runt som yra höns hela dagen iochmed att den nya avdelnigen öppnar nästa helg och det är massor som ska göras och ingen vet nånting. Men bara man håller ut några veckor med allt så borde jag kanske få mitt lilla minne tillbaks. Efter jobbet var jag också på mitt första träningspass till Studio Z med Cissi. Hade ingen aning om att det fanns förut men roligt och svettigt var det så det blir att skaffa sig ett kort dit också!
Nu är både kroppen och koppen slutkörd så jag ser framemot en rejäl sovmorgon imorgon.


Gör ett nytt försök

Dethär inlägget har jag skrivit närmare 20 gånger men aldrig publicerat. Istället har det slutat med att jag suttit och dränkt datorn i tårar, känt mig som världens hemskaste människa, raderat det jag skrivit, struntat i det hela och hoppats att morsan plötsligt ska börja älska att dammsuga och städa efter hunden. Men så blir nog aldrig fallet, och eftersom jag inte kan ta med henne då jag flyttar är jag illa tvungen att skriva dethär även om det känns som att ge bort en stor del av mig själv. Tänker inte skriva om hur fantastiskt underbar och härlig Molly är för då blir det en enda rörig snyfthistoria igen. Så, vi tar det snabbt. Kraven är korta och enkla:

- Hon är inomhushund och ska också förbli inomhushund!
- Hon behöver massor av kärlek och uppmärksamhet varje dag.
- Hon älskar att följa med på långa springrundor och ska ha motion varje dag om du inte kan ha henne lös.
- Har du ett litet barn som tar upp din tid är hon inget för dig. Hon behöver också tid.
- Hon ska inte sitta ensam och inlåst nånstans under dagarna, här har hon haft ngn runt sig så gott som 24/7
- Du ska inte bo långt bort och du kan räkna med att jag vill besöka henne ibland.
- Skulle hon på nåt sätt inte ha det bra ska jag ha rätt att ge henne till någon annan.
- Har ni besök ska hon vara mitt bland er annars blir hon hysterisk och svartsjuk.
- Hon är ca 6 år, alltså redan levt halva sitt liv.
- Hon öppnar och hoppar på dörrar, så du ska välkomna alla revor med ro.
- Hon tappar tonvist med hår och drar in massor med damm, skräp osv så dammsugaren ska fungera.
- Hon är värdelös när det gäller jakt.
- Hon fungerar däremot utmärkt som vakthund, alltså ska du vara beredd att vakna varje gång ngt rör sig.

Vid väldigt stort intresse kontaktar du mig på ida_snellman@hotmail.com.



söndag 19 augusti 2012

Söndagen till ära

Nyss hemkommen från jobbet och körde en omväg till jeppis för att hämta en Mcflurry med daim och kinuskisås + godis! Ljuuvligt gott var det. Sockermonstret har tagit över kontrollen helt så imorgon är det en ny hälsosam vecka (veckor) som gäller, kommer att förgås av sockerabstinens..
Imorgon är det också mitt sista kvällskifte på min avdelning så det blir lite blandade känslor där!


lördag 18 augusti 2012

Matpaus

Det är minst sagt jobbigt att leta efter kläder att ha på sig så jag är värd en liten paus. Ha en bra kväll!


fredag 17 augusti 2012

Det blev en sån


Efter många om och men blev det denhär divansoffan så nu har jag det ur världen, bara resten kvar!

Nattbakning

Det har blivit en tradition att baka mitt i natten hos snellmans. Så nu blir det pajkalas!


torsdag 16 augusti 2012

Ute på möbeljakt

 Dom senaste dagarna känns det som jag inte gjort annat än att klicka runt och letat dom perfekta möblerna. Har också sprungit runt i kokkola och provsuttit massor av soffor idag, synd bara att alla ska kosta tusenlappar för mycket. Som tur har jag ju ännu två veckor på mig att leta. Sängen och tv bordet följer med, resten vill jag ha nytt. Denhär gången ska stilen vara helt annorlunda än på förra lägenheten. alltså ingen stel, stilren inredning utan nygammalt och mysigt! Här från förra lägenheten:



Blåbärspaj

Slängde nyss ihop en blåbärspaj och jag hade lätt slukat hela. Såklart med en vaniljsås till.


tisdag 14 augusti 2012

Från en lyckad klassträff


Sister of charity

Emma hade lagt upp låten The 69 Eyes - Sister of charity på sin blogg och skrivit om vilka minnen den framkallar för henne. Tryckte igång låten som varit en favorit för många år sedan och genast var jag tillbaks i bussen påväg till lägerskolan.
Varje låt som jag hört ett flertal gånger tar mig bakåt och alla minnen, känslor och tankar väller fram.
En låt som i själva verket är urdålig kan bli sjukt bra bara den hörts vid rätt tillfälle eller tvärtom. Ta t.ex. Allekirjoittanut - Tosi tarttuva täytebiisi, En skrattretande (dessutom finsk!) låt som konstigt nog får mig att småle och tänka på mina obeskrivligt underbara vänner och ryska gränsen.
För mig är musik nånting av det viktigaste som finns. Det bästa sättet att uppleva minnen är att lyssna på låtar man hört förut, Inte ens bilder kan framkalla den känslan. Så please, Låt mig ha kvar mina öron sålänge jag lever.

There will always be a song in our playlist which we always skip, but never delete..

söndag 12 augusti 2012

Off to jeppis

Kom nyss från jobbet och ska sticka iväg till stan på kaffe med melus. Blir andra dagen jag går ut bland folk med håret nere. Ni minns när jag skrev att håret rök? Det första jag gjorde när jag kom från Gotland var att klicka hem hårförlängning och kapa av allt det torra efter blonderingen. Sen dess har jag alltid haft upp det eller haft i förlängningen eftersom jag vantrivs med kort och hade tänkt fortsätta så tills det växt ut. Fast har tröttnat på att sätta fast clipsen varje gång jag ska nånstans så nu ser det ut såhär. Alla vill väl se yngre ut?!


lördag 11 augusti 2012

Lyckliga jag

Jag tog tydligen fram min snälla och oskyldiga sida idag så nyss ringde min blivande hyresvärd och sa glatt att dom bestämt att jag får lägenheten jag fastnade för så 1:a September har jag nyckeln i handen. Alltså fatta känslan! Så framöver lär jag ha fullt upp med att shoppa loss i inredningsbutikerna. Dessutom blir syrran snart klar med sin renovering vilket betyder shoppingsällskap.
En annan grej som jag ser framemot är att jag bara har några skiften kvar på mitt nuvarande jobb och sen flyttar jag till en helt ny avdelning med ny personal och nya klienter. Skönt med lite omväxling!



Lägenhetsdrömmar

Har ringt runt på lägenheter idag igen och åkte och kollade in två stycken. Den ena var på 64 kvadrat and I'm in love! Om det inte vore för en annan som har förkörsrätt hade jag redan skrivit på kontraktet men istället får jag snällt vänta tills måndag förrän jag vet. Fast det hindrar mig inte från att drömma om inredning och privatliv redan nu. (google bild)


Vuxenpoäng

Har tagit ett kliv in i vuxenvärlden idag! Jag bestämde mig helt enkelt för att nu ska jag lära mig dricka kaffe så har tvingat i mig hela två svarta kaffekoppar, båda två orsakade grimaser i världsklass. Varför jag ens försöker lära mig? jo, det är väldigt störande att alltid vara den enda personen som inte dricker kaffe och jag har ingen lust att alltid vara den som besvär folk när man e dit på besök då dom ''bara'' har vatten att bjuda på annars (vilket inte alls stör mig.)Så för artighetens och bekvämlighetens skull får jag ta mig i kragen och lära mig tycka om den kanske mest avskyvärda smaken som finns.





Annars ska ni ha en fin helg. Själv jobbar jag alla dagar och ska försöka vända på dygnet och jobba morgonskifte imrn. Gissar att mina kaffekoppar inte hjälper mig på traven att få tag i sömnen.

torsdag 9 augusti 2012

Belöning

Ni vet dendär känslan då man har en mardröm där en hemsk gubbe springer bakom er och adrenalinet rusar men benen går i slowmotion och man kommer ingenstans. Den känslan hade jag idag (förutom gubben bakom då förstås) när jag sprang. Tvingade mig på en långlänk ändå och sista biten släpade fötterna bokstavligen i marken. Så nu tar jag emot belöning i form av proteinstång, iskall dusch och en kväll med mina saknade tjejer!


onsdag 8 augusti 2012

Från dagens fotorunda




Idag gör jag inget

Har sökt och ringt runt på lägenheter sen jag vaknade men utan resultat. Så istället stänger jag omvärden ute resten av dagen och kryper ner under täcket igen med One tree hill. Tackar höstvädret för det!


Lägenhet sökes

Okej, nu har jag igen kommit till en punkt då jag varken vet ut eller in om framtiden. Planen är inte att stå på samma ställe och jobba ännu i nästa år och egentligen skulle jag slippa enklast undan om jag forstätter bo hemma och spara pengar och slipper flytta hit och dit om jag plötsligt åker iväg.
Men faktum är det, när jag bor hemma slösar jag ändå upp pengarna på annat än på hyran. När jag bodde ensam hade jag pengar över trots att jag dessutom gick i skolan. Man prioriterar helt enkelt på ett annorlunda sätt. Och jag menar, en lägenhet går ju att säga upp sålänge man inte köper den.
Så vet du om nån lägenhet som är/blir ledig snart, Ta kontakt! (ida_snellman@hotmail.com)

måndag 6 augusti 2012

There's those thinking more or less less is more..

..But if less is more how you're keeping score? 
Means for every point you make your level drops. 
Kinda like it's starting from the top. 
You can't do that. 
- Eddie vedder

Ny favorit

Hittade denna i Lidl hyllan häromdan. Verkligen supergod och ger en underbar doft!


Bloggskräck

Ibland avskräcker bloggen mig så mycket att jag egentligen bara vill radera hela kontot. Vid tillfällen då det går upp för mig att det finns faktist massor med random människor där ute som snokar runt här varje dag. Folk jag inte känner suger i sig info och jag känner mig helt plötsligt blottad inför alla.
Vissa dagar vill jag bara leva mitt eget liv utan att någon behöver blanda sig i på något sätt. Jag har lust att radera bloggen, ta bort facebook kontot, stänga av mobilen och bara njuta.

När man har en blogg blir det liksom en del av dig. Såfort du gör något speciellt ska man ha med det på bild så att man kan lägga upp det på bloggen senare. Man vill uppdatera varje dag och gärna flera gånger per dag för att hålla liv i bloggen och ge er tidsfördriv. Går det en dag utan att man uppdaterat börjar det dåliga samvetet gnaga.

Vissa dagar är motivationen på topp och jag skulle kunna skriva 20 inlägg om dagen, men när jag skrivit ner det jag vill ha sagt slutar det med att jag raderar allting och loggar ut.
Det är många som glömmer att det man skriver kan inverka på ditt sociala liv, arbetslivet, och respekten gentemot dig. Jag är en person med egna starka åsikter om nästan allting men jag har valt att ínte puplicera åsikterna hit. Allt man skriver här är svart på vitt.
Jag har ett behov att avreagera mig genom att skriva, så min privata dagbok uppdateras konstigt nog mycket oftare och den stjäl dessutom tid och motivation att uppdatera denna blogg.

På senare tid har jag dock lärt mig att ta paus från bloggen. Åker jag bort tar jag också semester från bloggen. Nu försöker jag att inte enbart uppdatera för er skull utan mest för min egen.
Bloggen är ett utmärkt redskap att samla minnen på och när det gått ett år är det enkelt att bläddra tillbaks och se vad man gjorde den tidpunkten på året osv. Men då jag väljer att göra bloggen öppen enbart för nära vänner är det inget jag bara kommer på sådär huxflux utan den tanken ligger i bakhuvudet hela tiden.

lördag 4 augusti 2012

Marika&Robert


''Marriage is a relationship in which one person is always right and.. the other is a husband.''
Wishing you a marriage filled with love and joy!

torsdag 2 augusti 2012

Höjdpunkten


Okej, det är ingen nyhet att jag älskar gröt men ville bara ge er ett tips att smaksätta med Ingefära och kanel så blir den om möjligt ännu godare!

onsdag 1 augusti 2012

Barns dolda magi

Lillbrorsan bad om att få ta cykeln och följa med på kvällslänken. Jag varnade att jag springer långt och har musik i öronen så han kan inte prata med mig. Vi hann komma 6 km innan startknappen på pratkvarnen trycktes igång.. Efter att ha lyssnat på honom en bra stund påpekade jag försiktigt att han kan cykla rakt hem medan jag tar en omväg. Han fortsatte tyst en stund och säger sedan:
- Om du tycker att jag är jobbig kan jag nog cykla hem! 
Storasysters hjärta smälte och jag lovade att han får följa med även nästa gång.
  

I just want to sleep

Efter att ha jobbat många nattskift och plötsligt ha ett morgonskifte för att sen köra nattskifte igen har jag lyckats få dygnsrytmen rejält fucked up. Så, idag har jag varit en sömnig zombie som virrat runt i blåbärsskogen med myggorna, allt för att få tiden att gå eftersom det är förbud på att somna förrän sent inatt.