söndag 27 maj 2012

Chokladrulltårta

Första försöket misslyckades totalt och bottnet blev skarp som knäckebröd. Bytte ut receptet och fick ett mer lyckat resultat. Dock mådde jag redan så illa av den misslyckade rulltårtan som vi (jag) åt upp istället för att slänga bort.. 

Botten:
Vispa 4 ägg och 1½ dl socker vitt och pösigt. Blanda ihop 1 dl vetemjöl, 3/4 dl potatismjöl, 1 tsk bakpulver och sikta ner, rör om med en slickepott. grädda i mellersta falsen 6-8 min i 225 grader.
Ta ut ur ugnen och stjälp upp bottnet på ett nytt bakplåtspapper som du strör socker över. dra bort pappret som bottnet gräddats på. Låt svalna.
Chokladkräm:
Vispa 100 g smör ca 1 min. Rör ner 2 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker och 2 msk kakao.
Bred över bottnet och rulla ihop. Låt stå i frys nån timme före servering.
Gör dubbelsats om du använder en stor ugnsplåt.


Inga kommentarer: